Mossa på tak

Pålitlig takvård av högsta kvalitet

Takvård

Växtlighet på taket innebär problem

Många tror att mossa och annan växtlighet som alger och lavar på taket inte något problem förut rent estetiskt. Men faktum är att det kan ställa till med stora problem i form av kostsamma fukt- och vattenskador. Mossklumpar samlar på sig vatten och förhindrar avrinningen. Istället kan regnvattnet ta sig ner mellan takpannorna vilket kan orsaka förruttnelse av läkt och undertak. Villaförsäkringar täcker sällan skador av detta slag. Det är därför viktigt att undersöka taket med jämna mellanrum för att taket ska behålla sin funktion som skydd. Det rekommenderas att låta en behörig takfirma besikta taket för att med säkerhet veta att allt är som det ska.

När det har upptäckts förekomst av mossa eller annan växtlighet på taket behöver man avlägsna det så fort som möjligt. Men det är tyvärr svårare än man kan tro. Det går till exempel inte att använda högtryckstvätt då det är kan förstöra taket på grund av det hårda trycket. Men även om man lyckats få bort allt är risken uppenbar att det kommer tillbaka med full kraft inom några år.

Låt proffen åtgärda problemen

Vi på LA Takvård AB har gedigen erfarenhet och expertis inom modern takvård. Vi arbetar i två steg för att få bukt med problemen. Först avlägsnar vi noggrant och effektivt bort all mossa, alger och lavar från takpannorna. För att det sedan inte ska återkomma behandlar vi metodisk hela taket med vårt speciella bekämpningsmedel. Det är mycket effektivt för att se till att inte ny växtlighet får fäste igen. Enkelt förklarat försämrar medlet påväxtens näringsupptag. Det är skonsamt och miljövänligt.

Kontakta oss för passande takvård samt för offert.

Takets livslängd förlängs

Ett väl underhållet tak av tegel har en livslängd på upp till 80 år. Men det förutsätter att man årligen åtgärdar skadade eller sneda takpannor. Lika viktigt är det att snabbt avlägsna mossa och annan påväxt omgående.

Annars slits taket i onödan och risken för vatten- och fuktskador är överhängande. Det finns också en risk för att taket måste renoveras eller bytas ut. Ett tak utan växtlighet är även betydligt vackrare.

Boka in en takbesiktning och takvård

Vi är ett företag med stor expertis inom modern och effektiv takvård. Vi besiktar taket, avlägsnar all mossa, alger och lavar för att sedan behandla taket med ett skonsamt och miljövänligt bekämpningsmedel för ett perfekt resultat. Våra tjänster inom takvård är mycket prisvärda och säkerställer effektivt takets funktion under lång tid framöver.

Kontakta oss för en kostnadsfri besiktning med efterföljande åtgärder.

Boka en takbesiktning hos oss